Veelgestelde vragen

Hoe energiezuinig is een woning van VR Quality Homes?

Al onze bouwprojecten voldoen aan de meest recente energienormen. Elke woning is perfect geïsoleerd en geventileerd. Bovendien voorzien we in elke woning een zonneboiler van 300 liter, die je het hele jaar door warm water levert. Wil je nog meer energie besparen? Dan plaatsen we ook meteen zonnepanelen.

Welke materialen gebruikt VR Quality Homes?

VR Quality Homes werkt met hedendaagse en kwalitatieve materialen die zowel duurzaam als energiezuinig zijn. De materialen komen uitsluitend van Belgische leveranciers. Daarbij gaan we gaan niet voor de goedkoopste oplossing, wel voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Voor de badkamer gebruiken we merken als Hansgrohe, Villeroy & Boch en Geberit. In de keuken kiezen we voor toestellen van SMEG.

Als we de materialen aankopen, ga jij met ons mee. Zo ben je zeker van het uitzicht en de kwaliteit. En op die manier ben je ook volledig betrokken bij alle keuzes. Uiteraard zorgen we dat alles perfect binnen het vooropgestelde budget blijft. Alles gebeurt in overleg. Een andere materiaalkeuze is mogelijk, maar niet naar minderwaardige kwaliteit.

Hoe representatief is zijn de 3D-tekeningen in onze advertenties?

Deze tekening is puur indicatief en geeft een beeld van wat er mogelijk is op het stuk grond in kwestie. Het is zeker mogelijk om een andere bouwstijl of ander bouwvolume te kiezen, uiteraard volgens de voorschriften van het stuk grond. Ook de bouwindeling is volledig vrij en en op maat van jouw wensen.

Kan ik mijn architect vrij kiezen?

Je bent volledig vrij in je keuze voor bouwstijl en bouwindeling. Wij selecteren voor jou een architect die het best past bij onze manier van bouwen. De architect moet immers onze visie kunnen volgen. VR Quality Homes beschikt over een gevarieerd team van eigen architecten. Dit team beheerst verschillende stijlen. Je kan dus onbezorgd de architect kiezen die het beste aansluit bij je verwachtingen: hij of zij zal je wensen zeker kunnen waarmaken.

Kan ik zelf het type keuken en badkamer kiezen?

In het vooropgestelde budget zit een kwalitatieve hedendaagse all-in-keuken aan een heel scherp onderhandelde prijs. Als basis gebruiken we meestal de zeer bekende SMEG-toestellen. Om je keuken en badkamer samen te stellen, bezoeken we samen onze leverancier. Die wordt volledig op maat van jouw woning ontworpen. Vind je ter plaatse niet wat je wil, of kies je liever voor een andere leverancier, dan kan dat.

Kan ik een afgewerkte woning bezoeken?

Natuurlijk. VR Quality Homes organiseert regelmatig kijkdagen. Als een woning afgewerkt is, stellen we ze gedurende een paar dagen open voor mensen die geïnteresseerd zijn om zelf ook met VR Quality Homes te bouwen. Uiteraard gebeurt dat alleen als de eigenaars van de woning daarmee akkoord gaan.

Kunnen jullie een woning ombouwen tot een kangoeroewoning?

Ja, ook voor verbouwingen kan je terecht bij VR Quality Homes. Wij voeren alle structurele werken door die nodig zijn om van een gewone woning een kangoeroewoning te maken. Ook het papierwerk wordt door ons geregeld. Voor kleinere woningaanpassingen, zoals een traplift installeren, heb je voldoende aan een professionele installateur.

Om geld te besparen zou ik graag helpen tijdens de werken. Kan dat?

Het is inderdaad mogelijk om te helpen, maar niet in de ruwbouwfase. Daarna kunnen alle vormen van hulp besproken worden.

Hoe verlopen de betalingen?

Je betaalt alleen afgewerkte zaken. Als een onderaannemer een werk niet naar behoren heeft opgeleverd, zorgen wij ervoor dat alles gecorrigeerd wordt. Pas als de werken volledig correct uitgevoerd zijn, vragen wij een betaling.

Krijg ik garantie op mijn woning?

Uiteraard. Elke aannemer is sowieso tien jaar aansprakelijk voor alle uitgevoerde werken. VR Quality Homes werkt uitsluitend met uitmuntende vaklui en kwaliteitsmateriaal. Daardoor wordt in de praktijk zelden tot nooit beroep gedaan op onze service-na-verkoop: de afwerking is van een dermate hoge kwaliteit dat er achteraf zelden problemen zijn.

Hoeveel huizen bouwt VR Quality Homes per maand?

Elke bouwheer krijgt bij VR Quality Homes een bouwplan op maat. Om je het allerbeste resultaat te garanderen, volgen we elk project persoonlijk op. VR Quality Homes gaat dus niet voor massaprojecten. Elke maand volgen we vijf tot acht werven op, zodat we je een persoonlijke benadering kunnen garanderen.

Waarom VR Quality Homes en geen grotere bouwfirma?

VR Quality Homes heeft een lage kostenstructuur en is dus goedkoper dan een grote bouwfirma. Bovendien werkt VR Quality Homes enkel met bekende, Belgische onderaannemers die zelf helemaal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de werken. Onze onderaannemers zijn door ons uitgekozen zijn omdat ze experts zijn in wat ze doen.