Algemeen

Zeven redenen om voor nieuwbouw te kiezen

19 december 2016

Een nieuwbouwwoning bouwen heeft een heleboel voordelen. Wij zetten voor u de zeven belangrijkste troeven op een rijtje:

1. Minder zorgen en kosten

In een nieuwbouwwoning is alles nieuw. Van de elektriciteit tot het sanitair, van de kelder tot het dak. Op al dat nieuws zit bovendien jaren garantie. Onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel ook niet. Van verborgen gebreken blijf je gespaard. Je kan dus van bij het begin zorgeloos genieten.

2. Een betere investering

Nieuwbouwwoningen lijken duurder dan renovatiewoningen, maar dat is slechts schijn. Het klopt dat de aankoopprijs van een nieuwbouwwoning meestal hoger ligt, maar eens alle renovatiewerken achter de rug zijn, komt een renovatiewoning duurder uit. Bovendien is de herverkoopwaarde van een nieuwbouwwoning groter doordat je een kwalitatiever eindproduct hebt.

3. Energiezuiniger

Een renovatiewoning mag nog zo goed geïsoleerd zijn, hij zal nooit de energiezuinigheid van een nieuwbouw kunnen evenaren. Koudebruggen en warmteverlies blijven altijd bestaan waardoor eigenaars van een renovatiewoning (veel) hogere energiefacturen hebben. Een vaste kost die bovenop de maandelijkse aflossing van de lening komt. Bij het ontwerp van een nieuwbouwwoning wordt veel aandacht besteed aan energie en thermisch comfort: isoleren, ventileren, winddichtheid en energiezuinige verwarming. Hierdoor worden de energiekosten tot een minimum herleid.

4. Duurzamer

Je hebt de keuze om met duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken te werken. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam hout. Bovendien is het energiezuinige karakter van een nieuwbouwwoning niet alleen een financieel voordeel, ook het milieu heeft er baat bij.

5. Stiller

Ook aan geluidsisolatie wordt veel aandacht besteed in een nieuwbouwwoning. Straatgeluiden of het lawaai dat de muren maken, komen niet bij je binnen. In een nieuwbouwwoning is het stil en kom je helemaal tot rust.

6. Meer comfort

Oude huizen lijken sfeervoller, maar zijn nu eenmaal minder comfortabel. In de winter zijn ze moeilijker warm te krijgen, in de zomer kan het er dan weer te warm worden. Nieuwbouwhuizen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur het hele jaar door. Ze zijn voorzien van de laatste technologieën wat de woonkwaliteit alleen maar ten goede komt.

7. Persoonlijker

Je kan van nul beginnen en je woning naar eigen wens ontwerpen. De woning krijgt een hedendaags ontwerp en een efficiënte indeling die volledig is aangepast aan jouw levensstijl en dagelijkse gewoontes. Bovendien zit je ook niet verveeld met een badkamer of keuken die je voorgangers hebben gekozen. Een oud huis wordt nooit helemaal van jou, een nieuwbouwwoning wel.