Algemeen

Ontdek dé nieuwe interieurtrends van 2017

03 januari 2017

In 2017 breken we met een aantal belangrijke interieurtrends. Pastelkleuren zijn op hun retour, net als blinkend koper of marmerprints. Wat we dan wel veel zullen zien, lees je hier.

1. Donkere kleuren

Donkere, expressieve kleuren nemen de plaats in van de zachte pasteltinten. Zeker groen is alomtegenwoordig. Je kan je muren bijvoorbeeld donkergroen schilderen of groene kussens en andere accessoires aan je interieur toevoegen. Maar vergeet ook geen overdaad aan planten in huis te nemen! Want de urban jungle is en blijft ook in 2017 een trend van formaat. Zet meerdere potten samen, hang plantenhangers aan de muur of voor het raam en weet dat planten zich in elke ruimte van je woning thuis voelen. Ook in de hal, de badkamer of zelfs het toilet. Een andere kleur die het heel goed blijft doen het komende jaar is blauw en een leuke nieuwkomer is paars.

2. Natuurlijke materialen

Met marmerprints hebben we het stilaan gehad, maar echt marmer blijft ook in 2017 een veel gebruikt materiaal. Vooral de donkere soorten marmer zijn aan een opmars bezig. In 2017 komen daar nog enkele andere natuurlijke materialen bij zoals
wol, messing, brons, klei, kurk en gekleurd natuursteen. Ook terracotta wordt alsmaar populairder.

3. Fluweel

Fluweelzachte kussens of zelfs een zetel uitgevoerd in deze glanzende stof geven je interieur meteen een luxueuze uitstraling. Om te voorkomen dat je woning er kitscherig gaat uitzien combineer je fluwelen items het best met wat stoere meubels en natuurlijke materialen.

4. Boho chic

Bloemen, natuurlijke materialen, uitgesproken kleuren, Oosterse elementen hier en daar en etnische prints op textiel, dat is boho. Denk aan Ibiza: combineer en varieer met allerlei texturen, kleuren en patronen. Lage zitjes zoals poefs en krukjes horen hier zeker ook bij.

5. Vloerkleden

Vooral ronde tapijten zijn erg in. Vloerkleden brengen een soort verbinding tussen je meubels en zorgen voor extra warmte in huis. Je kan kiezen voor een (rozen)kelim of een vintage tapijt in warme kleuren zoals groen en bruin.