Algemeen

Investeren in nieuwbouw: de slimste en veiligste belegging

14 december 2016

Uw spaargeld écht laten renderen? Daarvoor moet u al lang niet meer bij uw bank zijn. Tenzij u kiest voor een risicovolle belegging. Investeren in vastgoed is een betere optie. Hier alvast vier goede redenen om te beleggen in een nieuwe gezinswoning.

Hoog rendement

Investeren in nieuwbouw levert u een nettorendement van minstens 3% per jaar op. Dat is een pak beter dan wat u vandaag ontvangt op een klassiek spaarboekje. Een investering in vastgoed is ook fiscaal interessant: u wordt enkel belast op het geïndexeerd kadastraal inkomen. De maandelijkse huurinkomsten leveren u meteen een positieve cashflow op.

Zekerheid en zonder risico

Een nieuwe gezinswoning is een veilige belegging, met een veel hogere stabiliteit dan aandelen, obligaties, valuta of grondstoffen. Wie zijn woning goed onderhoudt, ziet de waarde ervan alleen maar toenemen. Ook omdat de vraag naar kwalitatieve huurwoningen elk jaar blijft stijgen.
Nieuwbouwwoningen moeten vandaag voldoen aan de strengste bouwregels. Wie investeert in nieuwbouw is dus zeker van een energiezuinig huis zonder verborgen gebreken. De kosten aan een nieuwbouwwoning zijn zeer laag en goed te voorspellen. En er is minder snel onderhoud nodig.

Hoger comfort, betere prijs

Door de hedendaagse en duurzame afwerking geniet uw huurder van meer comfort en betaalt hij minder voor energie. Dankzij het verplichte EPC-attest weet hij ook onmiddellijk welke maandelijkse energiekost hij kan verwachten. Dat geeft u een extra troef bij het bepalen van uw huurprijs.

Historisch lage rente

Woonkredieten waren in de geschiedenis nog nooit zo goedkoop. Al blijft dat niet voor eeuwig duren. Het ideale moment om te investeren in nieuwbouw is daarom vandaag. Wie snel genoeg is, kan ook nog genieten van de woonbonus en andere overheidssubsidies. Waar wacht ú nog op?