De droom van Lisa en Bart

Een eigentijdse gezinswoning in Moerkerke

“Een goed gevoel vanaf het eerste gesprek tot lang na de werken”

Lisa V. en Bart A. uit Moerkerke zijn trots op hun droomhuis: een moderne gezinswoning met veel lichtinval én een grote tuin. Nieuwbouw en sleutel-op-de-deur was voor het koppel een bewuste keuze: “Bij een renovatie weet je niet waar ze eindigt. En bouwen doe je maar één keer. Wij wilden zo snel mogelijk een woning op maat van het hele gezin. Want ons eerste kindje was al onderweg!”

Ruimte creëren

Nadat ze elk hun jeugd doorbrachten in een huis met een tuin, gingen Lisa en Bart samenwonen in een klein dakappartement. Met een dochtertje in aantocht werd dat een onmogelijke situatie. Lisa: “Wij wilden onze dochter de ademruimte geven die we vroeger zelf ook hebben gekend. En vooral Bart snakte opnieuw naar een tuin. Hij móest gewoon weg uit dat kleine appartement (lacht).”  Bart: “Van een upgrade gesproken: enkel op het gelijkvloers hebben we nu een oppervlakte van 150 m2.”

“Sleutel-op-de-deur doe je voor het comfort. Geen gedoe met aannemers én je bent veel sneller klaar."

Comfort en zekerheid

Lisa: “Waarom wij kozen voor een sleutel-op-de-deurwoning? Vooral door het comfort. Een renovatie is toch altijd een beetje een verrassing. Na vijf jaar ben je alweer op een andere plaats aan het verbouwen. En dat zag ik niet zitten (lacht). Een sleutel-op-de-deurwoning is bovendien veel sneller klaar. En je weet op voorhand precies hoeveel alles gaat kosten. Want ook het financiële plaatje moet kloppen.”

Zorgeloos bouwtraject

Lisa werkt als vroedvrouw en Bart is actief in de horeca. Veel tijd om de werken elke dag op te volgen was er dus niet. Lisa: “VR Quality Homes voert alle communicatie met aannemers, coördineert alle werken en koppelt terug bij elke belangrijke beslissing. Elke week ontvingen we van zaakvoerder Bernard een uitgebreid werfrapport met foto’s en de huidige stand van zaken. Uiteraard kwamen we regelmatig ter plaatse, maar zo konden we ook thuis alles rustig opvolgen."

Bart: “Het viel ons ook op dat alle werken heel netjes zijn verlopen. Dat wordt alle aannemers blijkbaar goed ingepeperd door Bernard (lacht). Zelfs na het plakken was er geen spatje vuil te bespeuren. Het typeert wel hun service: ze stelden alles in het werk om ons een fijne ervaring te bezorgen. Voor, tijdens en na de werken.”

“Wij willen onze dochter dezelfde ademruimte geven die wij vroeger ook hebben gehad”

Flexibele service

Bart: “Wij hebben vooral geleerd: een flexibele bouwcoördinator is goud waard. Bijvoorbeeld: eerst wilden we slechts één badkamer. Toen we later besloten om toch een tweede badkamer te laten inrichten, was dat geen enkel probleem. Tijdens de werken stelden we ook voor om de aansluiting van enkele verwarmingstoestellen te verplaatsen. VR Quality Homes regelde snel alles met de uitvoerende aannemer.”

Hun eindbeoordeling?

Lisa: “Bij VR Quality Homes hadden we vanaf het eerste gesprek een goed gevoel. Of we hen zouden aanraden aan vrienden en familie? Absoluut. Wij hebben gekregen wat we wilden: een ruime woning op maat met een mooie afwerking, die de nodige ademruimte geeft aan ons gezin. Dat verdient een 9 op 10. Met een speciale vermelding voor de snelle oplevering van de werken.”